נהנים מתה חם ובקלאווה מתוקה
נהנים מתה חם ובקלאווה מתוקה

סאלם אבו סיאם שמח לארח אתכם, כמיטב מסורת האירוח הבדואית, באוהל אותנטי, בו הרוואג עוטף את האוהל משלושה כיוונים, והחדנה סוגרת ממזרח.

באוהל תוכלו ליהנות מאירוח לקפה ובקלאווה ולשמוע סיפורים ממקור ראשון, חוויות הילדות, הנערות והבגרות של סאלם, שגדל ברהט מאז הקמתה.

בארוחת צהריים מפנקת, תשבו מסביב למגש המנסף מגלובה, תיהנו ממיטב המאכלים הבדואים.

סאלם ייקח אתכם להכיר את רהט וסובב לה, כפי שלא הכרתם.  רהט מתחדשת לצד רהט הבדואית המסורתית.  להבין את  התרבות, להתחבר לאתמול וגם למחר. מסיפורי אבות ועד יזמות נשים.  האירוח של סאלם מתובל בחוויות אישיות, ובהיכרות מעמיקה של המורשת הבדואית בנגב.

מוזמנים ליהנות מתרבות האירוח הבדואי, ממיטב הסיפורים ממקור ראשון, מחוויות אישיות של סאלם אבו סיאם.

האירוח הבדואי באוהל שעשוי מאריגה ידנית, היריעות המקיפות את האוהל עשויות משיער עזים שחורות. המיוחד בו הוא שלשיער העזים יש מעטה שומני שדוחה מים, ועם רדת הגשמים, היריעות נמתחות וסוגרות חללים קטנים.  האוהל אטום ולא חדיר לגשם.  היריעות השחורות מקושטות בפסים לבנים העשויים מצמד כבשים.

הרוואג - מעטפת האוהל בצדדים, סוגרת את האוהל משלושה כיוונים – מערב, דרום וצפון.

החדנה - הינה כיסוי האוהל מצד מזרח, והוא משמש כחזית האוהל,  ה"כניסה" מהפינה הצפונית מזרחית.

לקבלת מידע נוסף על סיורים ואירוח בנגב, השאירו פרטים

    השם שלך (*)

    האימייל שלך: (*)

    טלפון נייד


    אוהל אירוח קפה ותה עם בקלאווה ושאר דברי מתיקה

    אתם מוזמנים ליהנות מתרבות האירוח הבדואי.  הבדואים, יושבי המדבר, מפורסמים בשל הכנסת האורחים שלהם. על פי המסורת, הבדואי מחויב לארח כל אדם ללא הבדל מיהו, לשרת את האורח היטב ולהימנע מלשאול אותו שאלות במשך שלושה ימים ושליש. אם יש לאורח מטרה שלשמה בא, ישטח אותה באוזני המארח לאחר ימים אלו. האורח יכול לקצר את תקופת שהותו על פי צרכיו. בדרך כלל מארחים את האורח ב'שק' שהוא מקום התכנסות הגברים. לעתים זהו אוהלו של זקן המשפחה המורחבת ולעתים זהו מבנה נפרד מהמאהל ומצפון לו. האורח ילון ב'שק' וגם את ארוחותיו יקבל לשם. סדרי הארוח מטרתם למנוע פגישות בין האורח לנשות המאהל, כדי להגן על המוסר.  

    מנהג מהודר הוא לזבוח ביום הראשון צאן לכבוד האורח.  בשאר הימים האורח אוכל את מה שאוכלים המארחים. שתיית קפה עם האורח היא טקס מיוחד. מקובל לשתות את הקפה בלגימות קטנות כדי להתענג עליו ובסיום השתייה למסור את הספל לידיו של המארח. אפשר לשתות ספל קפה אחד או שניים  או שלושה, בגמר שתיית הספל השלישי לנענע את הספל עם תודה ולמארח, ולא להסכים לספל הרביעי. על המארח לטפל גם בבהמת הרכיבה של האורח ולציידו במזון ושתייה לדרך.

    לאורח אסור לבקש דבר, כיוון שהמארח מספק את כל צרכיו גם בלי שיבקש.  הבקשות היחידות המותרות הן לשאול לכיוון העיר מכה, כדי שיוכל לכוון אליה בתפילתו וכן לשאול היכן יוכל לעשות את צרכיו.  לאחר שנפרד מהמארח, אמור האורח לספר בשבחו של המארח כדי להרבות את כבודו וערכו.

    ארוחת בוקר מפנקת להתחיל את היום

    לבנה, זעתר ,שמן ,זית ,סלט ירקות, חומוס, חריף, זיתים, פיתות בדואיות, שתיה קרה מגוונת, שתיה חמה קפה ותה.

    חפלה בדואית לארוחת צהריים- מנסף מגלובה.

    המנסף הוא "קערה גדולה " לארבעה סועדים.

    בתפריט:

    ירקות המבושלים בישול איטי וארוך, בשכבות אורז, נתחי עוף עם תבלינים, "מרק פריקה", סלט ירקות בדואי, חצילים, כרוב, חומוס, חמוצים, רוטב (דגה) מיוחד למגלובה, פיתות בדואיות שתיה קרה מגוונת, שתיה חמה קפה ותה. לקינוח בקלאווה ושאר דברי מתיקה.

    אירועים פרטיים

    מוזמנים ליהנות מהמרחב והנוחות של האוהל גם באירועים פרטיים – ימי הולדת, שמחות משפחתיות, מפגשים חברתיים.  מתבלים כל שמחה באירוח בדואי אותנטי, ונהנים מחוויה יוצאת דופן .